Otvorena izložba “Mi smo novi život – Najstarije kazalište slijepih i slabovidnih na svijetu”

U petak navečer u 𝗛𝗿𝘃𝗮𝘁𝘀𝗸𝗼𝗺 𝗺𝘂𝘇𝗲𝗷𝘂 𝘁𝘂𝗿𝗶𝘇𝗺𝗮 otvorili smo gostujuću izložbu 𝗠𝘂𝘇𝗲𝗷𝗮 𝗴𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗭𝗮𝗴𝗿𝗲𝗯𝗮 “𝗠𝗶 𝘀𝗺𝗼 𝗻𝗼𝘃𝗶 𝘇̌𝗶𝘃𝗼𝘁 – 𝗡𝗮𝗷𝘀𝘁𝗮𝗿𝗶𝗷𝗲 𝗸𝗮𝘇𝗮𝗹𝗶𝘀̌𝘁𝗲 𝘀𝗹𝗶𝗷𝗲𝗽𝗶𝗵 𝗶 𝘀𝗹𝗮𝗯𝗼𝘃𝗶𝗱𝗻𝗶𝗵 𝗻𝗮 𝘀𝘃𝗶𝗷𝗲𝘁𝘂“.

Hrvatski muzej turizma, u godini kada obilježavamo 180-u godišnjicu turizma, započeo je u svibnju ove godine (paralelno radeći na koncepciji stalnog postava) s izložbenom djelatnošću i to gostujućih izložbi.

Izložbom “Mi smo novi život – Najstarije kazalište slijepih i slabovidnih na svijetu” želimo pokazati da je Dramski studio slijepih i slabovidnih „Novi život“ − istinski hrvatski brend!

Dramski studio slijepih i slabovidnih već desetljećima oduševljava domaću publiku, a putujući svijetom, svojim iznimnim talentom i uspješnim predstavama, predstavljaju Hrvatsku.

U društvu koje tako sporo živi inkluziju i u kojem se svaki trud oko pristupačnosti i uključivosti mora opetovano naglašavati – ponosni smo što upravo u Opatiji predstavljamo jedno takvo izuzetno talentirano i uspješno Kazalište i izložbu Muzeja s kojim imamo dugogodišnju suradnju.

U sklopu gostovanja izložbe „Mi smo Novi život“ u Opatiji, Dramski studio „Novi život“ odigrat će predstavu „Ružno pače“ 15. rujna 2024. godine u Opatiji, kao poklon malim Opatijcima za početak školske godine.