ODRŽANA PROMOCIJA ALBUMA „WANDERLUST“ IVANA PEŠUTA

Riječ je o poklonu Grada Opatije povodom 180 g. izgradnje vile Angioline u kojoj se nalazi Hrvatski muzej turizma. Izgradnjom Vile započeo je organizirani turizam u Opatiji i Hrvatskoj.

Promocija drugog studijskog albuma „Wanderlust“ jednog od ponajboljih i najnagrađivanijih hrvatskih glazbenika, autora, producenata i live-performera Ivana Pešuta održana je sinoć u Opatiji na, kako je spomenuo sam Pešut „na najljepšoj pozornici“. Ispred Hrvatskog muzeja turizma u opatijskoj Vili Angiolini, a u povodu njezinog 180 – og rođendana, Pešut je uz tri vrsna glazbenika održao koncert za pamćenje.

Ovaj nesvakidašnji koncert, poklon Grada Opatije Opatijcima i njihovim posjetiteljima, privukao je velik broj posjetitelja koji su imali priliku prepustiti se čaroliji Pešutovog Porinom nagrađenog albuma „Wanderlust”, koji sadrži devet skladbi koje pokazuju široki spektar glazbenih izričaja, a koji se kreće se od gitarističkih kompozicija, preko jazza, do ambijentalne glazbe i filmske glazbe.

Putujući kroz različite glazbene žanrove i stilove, opatijskoj publici posebno su iskustvo priredili Ivan Pešut na gitari u pratnji Damjana Brnića na gitari, Vedrana Ružića na basu i Leonarda Berishe na bubnju i udaraljkama. Uz skladbe s „Wanderlusta“, publika je imala priliku poslušati i uspješnice s Pešutovog prvog albuma „Timeline“, koji je također bio nagrađen Porinom, kao i novim do sada neobjavljenim skladbama.

Jedinstvenost ove opatijske slavljeničke večeri upotpunili su Ikarski barkajoli s ponudom vrhunskih hrvatskih vina odležanih godinu dana u Ikarskoj vruji . Bila je to sjajna sinergija vrhunske glazbe, jedinstvenog ambijenta i odličnog vina. Večer po mjeri Opatije.