Villa Angiolina MI SMO NOVI ŽIVOT – Najstarije kazalište slijepih i slabovidnih na svijetu 20/07 - 19/09/2024 Aktualna izložba, traje još 11 dana.

Autorice izložbe: Aleksandra Bugar i Vesna Leiner

Otvorenje izložbe 19. srpnja 2024. u 20 sati

Izložba traje do 19. rujna 2024.

Hrvatski muzej turizma u Opatiji predstavlja gostujuću izložbu Muzeja grada Zagreba „Mi smo Novi život / Najstarije kazalište slijepih i slabovidnih na svijetu“.

Sa sigurnošću možemo reći da je Dramski studio slijepih i slabovidnih „Novi život“ − istinski hrvatski brend!

Već desetljećima oduševljavaju domaću publiku, a putujući svijetom, svojim iznimnim talentom i uspješnim predstavama, predstavljaju Hrvatsku.

Bio je to izvrstan povod da muzejskim jezikom, kroz izložbu, ispričamo priču o ovom iznimnom i dugovječnom, a duhom mladom i kreativnom teatru u kojem glume slijepe i slabovidne osobe.

Originalno je izložba bila predstavljena u Muzeju grada Zagreba 2023. godine povodom obilježavanja 75. rođendana „Novog života“ i bila je dio službenog programa 12. BIT festivala / Blind in Theatre − Međunarodnog festivala kazališta slijepih i slabovidnih osoba.

Predstava „Ružno pače“ premijerno je izvedena 2024. godine. U sklopu gostovanja izložbe „Mi smo Novi život“ u Opatiji, Dramski studio „Novi život“ ovu će predstavu odigrati u rujnu 2024. godine u Opatiji, kao poklon malim Opatijcima za početak školske godine.